Woning J&E

Locatie: Delft
Oppervlakte: 204 m2 BVO
Opdrachtgever: Particulier
Programma: Tussenwoning
Status: Uitgevoerd
Bouwsom: Vertrouwelijk

De woning is onderdeel van de nieuw gebouwde spoorzone in Delft, gelegen aan een nieuwe gracht met uitzicht op de historische binnenstad.

De wens van de bewoners is een woning met veel lichtinval en mooie verbindingen tussen ruimtes. Deze wens is gerealiseerd door een fraai vormgegeven kern met ondersteunende functies die de verblijfsruimtes op een subtiele manier van elkaar scheidt en waar de verkeersruimte doorheen en omheen loopt.

Op de begane grond liggen de eetkamer, keuken en woonkamer om de kern in open verbinding met elkaar. De kern maakte wel een visuele scheiding en herbergt toilet en de meterkast. De woonkamer staat via een vide in verbinding met de eet- en werkkamer. De woning heeft een split-level met een hoge woonkamer en een hoge werkkamer; de twee belangrijkste verblijfruimtes voor de bewoners. De bovenste twee verdieping staan in open verbinding met elkaar. Op de 3e verdieping bevinden zich twee dakterrassen: één op de ochtendzon aan de achtertuin en één op de middagzon aan de gracht, met uitzicht op het historische centrum van Delft.

De woning heeft verdiepingshoge ramen die worden geaccentueerd door horizontale betonnen gevelelementen. Twee soorten baksteen zijn gemixt en geven de gevel een eigen karakter en textuur. Verduurzaamde houten kozijn worden toegepast in combinatie met een natuurstenen Delftse stoep.

Andere projecten