Bouwgroep 16Hoven

Status: Initiatief
Locatie: 16Hoven, Rotterdam
Zelfbouwadviseur: Urbannerdam

Duurzame zelfbouwers gezocht voor Kavel 3 in Park 16Hoven.
Een uitgelezen kans op in Zestienhoven je eigen duurzame woning te laten ontwerpen en bouwen, maar dan zonder regelgedoe. Je bouwt goedkoper en bepaalt zelf je plattegrond, gevelindeling en interieur.

Park 16Hoven
Park 16Hoven is de nieuwste Rotterdamse stadswijk met een ‘buiten wonen’ karakter. De wijk heeft een ruime opzet met veel water, groen, en ruimte voor buitenspelen. Er is een grote variatie aan woningen, van villa’s tot rijwoningen.
Met de fiets ben je zo in de natuur: Midden Delfland, de Schiezone en de Vlinderstrik. Maar ook ben je in een mum van tijd in het centrum van Rotterdam, op de fiets of met de Randstadrail.

Locatie
De gemeente Rotterdam geeft 3 CPO kavels uit aan bouwgroepen. De kavels liggen op één van twee nieuw te maken wooneilanden in het water aan de Tinbergenlaan. Het gebied heeft hierdoor de rustige kwaliteit van een woonerf, gecombineerd met de groene en blauwe kenmerken van de locatie.
Een uitgelezen kans op in Zestienhoven je eigen duurzame woning te laten ontwerpen en bouwen, maar dan zonder regelgedoe. Je bouwt goedkoper en bepaalt zelf je plattegrond, gevelindeling en interieur.

Kavel 3
Kavel 3 is ca. 1031m2 en ligt met de 13 meter diepe achtertuinen op het zuidoosten aan het water. De grondprijs is indicatief € 630.000,-. De grondprijs ligt nog niet vast en wordt bepaalt op basis van taxatie. De grond wordt in eigendom geleverd door de verkopende partij gemeente Rotterdam.
In de voortuin dient 1 parkeerplaats gerealiseerd te worden. Overige parkeerplaatsen worden voorzien in een parkeerhof naast de kavel.

Mogelijkheden
De eerste proefverkaveling laat zien, dat 5 à 6 woningen goed passen op de kavel. Het bouwvolume is 2 lagen met een kap of 3 lagen met een plat dak. Voorgevel rooilijnen moeten in één lijn liggen.
De woningen worden dan 110 m2 met twee lagen en een kapverdieping of ca. 150 m2 met drie lagen en een plat dak. Uitgangspunt voor de verdiepingshoogte van de begane grond is 3 meter voor een ruimtelijk gevoel en luxe woonkamer.

Duurzaamheid
Het grote voordeel van een nieuwbouwwoning is dat je met een slim ontwerp, bewuste materiaal keuzes en een kleine extra investering gemakkelijk een super duurzaam huis kan maken. Het uitgangspunt is dus ook om “nul-op-de-meter” woningen te maken. Door toepassing van zoveel mogelijk bio-based, gezonde en natuurlijke materialen draag je bij aan het principe van circulair bouwen. Het dak op het zuiden biedt ruimte voor 30 zonnepanelen om deze ambities kosten effectief te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ideeën voor een collectieve warmtepomp voor koeling en verwarming, regenwateropvang voor toiletspoeling, gevel met geïntegreerde vogel- en vleermuiskasten en laadpunt voor elektrische auto’s. Met welke duurzaamheidsmaatregelen we precies deze ambitie bereiken bepalen de deelnemers zelf.

Geïnteresseerd?
Heb je interesse in een zelfbouwwoning in Park 16hoven? Inschrijven kan middels een inschrijfformulier te downloaden van de initiatieven pagina op de website van Urbannerdam www.urbannerdam.nl. Meld je zo snel mogelijk aan, want ‘wie het eerst komt, het eest maalt’, of stuur een email.

Andere projecten