Ecowoning A&B

Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Ede
Programma: Wonen
Oppervlakte: 300 m2
Status: Bouw

De familie wil graag aan de rand van het bos gaan wonen in een duurzaam huis. De bewoners hebben al een opzet voor het huis. Beneden slapen in de half verdiepte kelder. Boven wonen met uitzicht op de tuin.

Op de slaapverdieping moeten de wanden verplaatsbaar zijn, zodat gevarieerd kan worden in de vorm en grootte van de kamers. De woonverdieping moet licht en open zijn, maar moet wel ruimte geven aan verschillende gebruiksfuncties.

In het midden van de woning is een grote veranda geplaatst. Deze steekt in de woonverdieping en verdeelt de open ruimte zo in een zitgedeelte, een eetgedeelte en een studieruimte. Allemaal grenzend aan de buitenruimte en geori├źnteerd op de tuin. Door de plaatsing van diepe kozijnen worden nisjes in de wand gemaakt waarin je kunt zitten.

We hebben geprobeerd de woning zo duurzaam mogelijk te maken door het toepassen van houten gevels, een begroeid dak en het gebruik van natuurlijke warmte uit de grond. De woning is verder geïsoleerd tot een waarde van Rc = 8,3, liggen er zonnepanelen op het dak en als finishing touch wordt een boom die op het bouwkavel staat hergebruikt als kolom in de woonkamer!

Andere projecten