Renovatie Boerderijstal

Locatie: Remmersdaal, Belgiƫ
Oppervlakte: 300 m2
Status: Gerealiseerd

In Belgisch Limburg is een luxe woonhuis in een voormalige boeren schuur ontworpen. De wens van de opdrachtgever om maximaal te profiteren van de prachtige uitzichten op het omringende landschap stond haaks op de eis van de gemeente dat het gesloten agrarische karakter van de schuur behouden zou blijven.

Dit is opgelost door twee 2 ingrepen: vensters op landschap en een doorlopend meubel.

Grote schuivende schuurdeuren verbergen royale gevelopeningen gericht op het prachtige heuvellandschap. De deuren zijn dicht te schuiven zodat de schuur weer kan veranderen in een gesloten boerenstal. Grote daklichten zijn op een zelfde manier ontworpen om voldoende licht in de loft-achtige dubbel hoge woonkamer te krijgen. Het interieur is eenvoudig en strak vormgegeven, en wordt gedomineerd door een houten meubel dat alle technische elementen van het huis herbergt: de keuken, het trappenhuis en de badkamers.

Het oude karakter van de boerderijstal wordt zowel buiten als binnen bewaard. Schuifpuien zorgen in het exterieur voor de mogelijkheid

Andere projecten