Bungalow A&R

Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Borne
Oppervlakte: 108 m2
Status: Gerealiseerd

Voor Familie van den Hoek is een gelijkvloerse vrijstaande bungalow gemaakt. De wens bestond om een ruimtelijke en lichte woning te maken die op elk moment van de dag, vanuit elke plek in huis vrij zicht heeft op de tuin. In het midden van de woning zijn twee kernen bedacht met toilet, techniek, meterkast en keuken en een aparte badkamer. Hieromheen blijft de plattegrond vrij en vloeien ruimtes in elkaar over.

De woning is opgetrokken in een gebakken steen met een betonnen dak en heeft een licht grijze geisoleerde stucgevel. De grote gevelopeningen zijn in brons geanodiseerd aluminium kozijnen uitgevoerd. De voorgevel en achtergevel hebben een hoger dak waardoor de slaapkamer en studio fraai strijklicht krijgen en de woonkamer een bijzondere ruimtelijkheid heeft. De verschillende ruimten staan in open verbinding, maar kennen een eigen ruimtelijke kwaliteit.

Andere projecten