Woning J&E

Locatie: Delft
Oppervlakte: 204 m2 BVO
Opdrachtgever: Particulier
Programma: Tussenwoning
Status: Uitvoering
Bouwsom: Vertrouwelijk

De opdrachtgever heeft een kavel gekocht in het nieuw te ontwikkelen Spoorzone gebied in Delft. De woning wordt onderdeel van bouwblok A en is gelegen aan de Nieuwe Gracht.

De wens van de toekomstige bewoners is een woning met veel lichtinval en mooie verbindingen tussen ruimtes. Deze wens wordt gerealiseerd door een fraai vormgegeven kern waar functies in worden opgelost en waar de verkeersruimte doorheen en omheen loopt.

Op de begane grond liggen de eetkamer, keuken en woonkamer om de kern in open verbinding met elkaar. De kern maakte wel een visuele scheiding en herbergt toilet en de meterkast. De woonkamer staat via een vide in verbinding met de eet- en werkkamer. De woning heeft een split-level met een hoge woonkamer en een hoge werkkamer; de twee belangrijkste verblijfruimtes voor de bewoners. De bovenste twee verdieping staan in open verbinding met elkaar. Op de 3e verdieping bevindt zich een dakterras.

De woning heeft verdiepingshoge ramen die worden geaccentueerd door horizontale betonnen gevelelementen. Twee bakstenen worden gemixt en geven de gevel een eigen karakter en textuur. Verduurzaamde houten kozijn worden toegepast in combinatie met een natuurstenen Delftse stoep.

Andere projecten