Stadspaleis T&D

Locatie: Rotterdam
Oppervlakte: 167 m2
Opdrachtgever: Particulier

Bokkers van der Veen heeft voor een zelfbouwkavel ingeklemd tussen bestaande bebouwing aan de Zwartjanstraat een drietal schetsontwerpen gemaakt. Uitgangspunt was daarbij hoge, lichte ruimten te ontwerpen met een modern en industrieel karakter. Naast het gebruikelijke woonprogramma had de opdrachtgever de wens een garage/werkplaats voor minimaal vier auto's aan huis te realiseren. Ook een dakterras mocht niet ontbreken.

Skyloft
Het uitgangspunt van deze woning is verhoogd en royaal wonen met spectaculair uitzicht op de skyline van Rotterdam. De begane grond wordt ingenomen door een ruime open parking voorzien van automatische deuren, natuurlijk daglicht en beplanting, opslag en de entree. Deze extra hoge woonverdieping op de bovenste etage heeft aan de voor- en achterzijde panoramisch uitzicht over de skyline van Rotterdam. Een patio brengt extra licht in deze ruimte en verzorgt de toegang tot het grote zonnige dakterras. Een ruime vide voorzien van een fraaie spiltrap legt de verbinding met de slaapvertrekken op de tweede verdieping. Liggend in het bad kan door een daklicht de hemel bekeken worden.

Straatloft
Het uitgangspunt van deze woning is breed en ruimtelijk wonen aan de straat. Ook de ruime woonkeuken is iets opgetild om inkijk van de straat te voorkomen, waarbij het eigen uitzicht behouden blijft. De niveaus zijn verbonden middels trappen en vides, waardoor een ruimtelijke split-level organisatie ontstaat. In combinatie met de grote glazen puien ontstaat een fraaie lichte, ruimtelijke en ruime woning. Het appartement heeft twee slaapkamers, een ruime woonkamer met open keuken en een inpandig terras aan de straatzijde. Op het dak is de mogelijkheid om een ruim en zonnig dakterras te realiseren.

Kernloft
Het uitgangspunt van deze woning is flexibel en ruimtelijk wonen, enigszins opgetild van de straat.
Op de verdieping wordt gewoond, waardoor er nog contact is met de straat maar geen directe hinder wordt ondervonden. Het woongedeelte is georganiseerd rondom een centrale kern, die de woonruimte fraai opdeelt in verschillende plekken. Een vide geeft extra hoogte aan de ruime woonkamer, en zicht op een patio op de tweede verdieping. Op de tweede verdieping bevinden zich de ruime slaapkamer, gastenverblijf en badkamers en de patio. Hier is de toegang tot een ruim en zonnig dakterras.

Andere projecten